Η ΟΜΟΝΟΙΑ Ποδόσφαιρο ανέλαβε τη διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τον Ιούνιο του 2018, υπογράφοντας σχετική συμφωνία με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου. Προηγουμένως, η Γενική Συνέλευση του Αθλητικού Συλλόγου ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας, μετά από διεξαγωγή ψηφοφορίας, εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου για να προχωρήσει στην υπογραφή της συμφωνίας διαχείρισης.  

Δέσμευση της ΟΜΟΝΟΙΑ Ποδόσφαιρο είναι να λειτουργεί σύμφωνα με τις αρχές και την ιστορία του Συλλόγου. Σέβεται τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, επενδύει στη συλλογική γνώση, αξιοποιεί κάθε καλή ιδέα. Επιδιώκει τον διάλογο με τα οργανωμένα σύνολα των οπαδών και με απλούς φιλάθλους της ομάδας. Προσβλέπει στο να αγωνίζεται η ΟΜΟΝΟΙΑ με χιλιάδες κόσμο στο πλευρό της, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσία οικογενειών και παιδιών.

Στόχος της ΟΜΟΝΟΙΑ Ποδόσφαιρο είναι να καταγράφει η ΟΜΟΝΟΙΑ επιτυχημένη πορεία, να κατακτά τίτλους και να συμμετέχει συστηματικά σε Ευρωπαϊκούς ομίλους. Να λειτουργεί στα πρότυπα μεγάλων Συλλόγων του εξωτερικού και να διατηρεί Ακαδημία Ποδοσφαίρου που να αποτελεί σημείο αναφοράς για την Κύπρο. Επενδύει στην γνώση, στην εξειδίκευση και στον επαγγελματισμό. Διασφαλίζει ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ θα έχει οικονομική σταθερότητα και πως θα αποτελεί φερέγγυο και αξιόπιστο οργανισμό.